Підроблений апостиль та як не стати жертвою шахраїв

Підроблений апостиль та як не стати жертвою шахраїв

Апостиль – це міжнародна стандартизована форма засвідчення офіційних документів, яка являє собою штамп або сертифікат. Він оформляється як додаток до документа або проставляється на ньому та не має терміну дії. Апостиль засвідчує справжність документа та компетенцію особи, яка видала або підписала його. Всі засвідчені документи не потребують додаткової легалізації, їх зобов’язані визнавати дійсними в будь-якій країні світу (зараз учасниками Гаазької конвенції є 80 країн).

Відповідно до цього міжнародним документом у кожній країні призначаються уповноважені органи, які проставляють апостиль на документи. В Україні це:

  • Міністерство освіти – засвідчує документи про освіту, які видані на території держави;
  • Міністерство юстиції – засвідчує юридичні документи;
  • Міністерство іноземних справ – для інших паперів, виданих в Україні;
  • Державна реєстраційна служба України.

Не легалізований документ не має юридичної сили за межами держави, яка видала його. Не кожна людина має достатню кількість часу, щоб відвідувати всі необхідні інстанції. Процедура проставляння апостилю може стати тривалою та виснажливою. Тому засвідчення документів часто довіряють посередникам – це швидко, зручно і вигідно.

Як розпізнати шахраїв

Найбільш прикрим є те, що підробка документа виявиться не відразу, а вже в чужій державі, коли ваш документ не визнають дійсним. Тому слід уважно підходити до вибору компанії-посередника:

  • занадто низька ціна та нереально короткі терміни повинні насторожити замовників;
  • варто ознайомитися з відгуками про компанію та відвідати її офіс;
  • шахраї вимагають 100% передоплату та уникають розпитувань про свою роботу;
  • недобросовісні посередники часто не мають офісу, юридичної адреси, як контактні дані надають тільки номер мобільного телефону та електронну пошту.

Перед відправленням готових документів та оплатою можна запросити у менеджера компанії скан документа та перевірити справжність апостилю. Тільки якщо вид штампа не викликає сумнівів, можна продовжувати угоду.

Як перевірити апостиль щодо достовірностіapostil na med spravku

Візуально можна помітити підробку, якщо розглянути штамп. Він повинен мати вигляд, як на картинці. Апостиль має форму квадрата з боком не менше 9 см. Зверху повинний бути напис: APOSTILLE (Convention de la Haye du 5 octobre 1961). Далі такі графи: країна, ПІБ, посада, печатка з назвою установи, місто та дата посвідчення, назва засвідчувального органу та його печатка.

Внизу штампа можна побачити сайт для перевірки справжності апостилю.

Існує єдиний реєстр апостилів, виданих в Україні, що стосуються сфери освіти. Потрібно перейти за посиланням і заповнити поля: номер апостилю, номер заяви, дата. За результатами введених даних система видасть відповідь.

Обирайте професіоналів!

Щоб уберегтися від шахраїв – звертайтеся до перевіреного бюро перекладів Спрін. Наші постійні замовники захищені від підроблених і недостовірних даних. Нам довіряють жителі різних міст України та всього світу, ми працюємо дистанційно, висилаємо засвідчені документи кур’єрською поштою.

Бюро перекладів Спрін за мінімальний термін надасть Вам готовий документ з дійсним апостилем. Співпраця з фахівцями бюро перекладів Спрін – це можливість оформити документи швидко й недорого. Гарантуємо чесність і високу якість послуг!

Leave a Reply

Your email address will not be published.